183072

Stillas-entreprenøren du bør velge for optimal sikkerhet

– Vårt mål er å levere så god tilkomst som mulig til avtalt tid. I tillegg skal vi levere så sikker tilkomst som mulig. Mesa AS er stillas-entreprenør, med sikkerhet som høyeste prioritet.

Mesa er opprinnelig et gammelt familieselskap som ble grunnlagt på bakgrunn av behov for vedlikehold av hvalbåter og vedlikehold i industrien i 1982. Etter at Mesa fikk inn to mann på stillasdelen som en del av vedlikeholdet, skulle det fort bli en helomvending i retning montering og utleie av stillas. 


I dag er vi på besøk hos Mesa i Sandefjord, som også har en avdeling i Oslo.

– Virksomheten i Oslo er en del større. Vi er 10 ansatte her i Sandefjord og ansatte 35 i Oslo, forteller Birger Flaatnes, daglig leder i Mesa AS i Sandefjord.


Ragnar Flaatnes er avdelingsleder i Sandefjord. Han informerer om at Mesa jobber mot entreprenører, snekkerfirmaer samt industri. De kan tilby både tungstillas og lettstillas, der sistnevnte benyttes mest i forbindelse med malings- og lettsnekringsarbeid. I tillegg tilbys midlertidige tak over takløsninger. Seriøsitet, kvalitet og HMS, er nøkkelord i bedriften. 


– Vi prøver å være seriøse og levere et optimalt produkt fra a til å. Vi ble miljøsertifisert i fjor, så vi prøver å henge med på de kravene som kommer etter hvert. Vi jobber mot de største entreprenørene, og det er jo de som setter de hardeste kravene, fastslår Flaatnes. 


– I tillegg har vi Geir Kjærås, som leder avdeling opplæring. Han sørger for å holde kompetansen i selskapet på et høyest mulig nivå. Geir holder kurs internt og eksternt. I 2018 har han gjennomført opplæring for Arbeidstilsynet, Statnett og mange av riksentreprenørene. Det forplikter jo litt, for du må jo levere som du forteller. 


– Entreprenørene forespør stadig oftere etter tak over tak-løsninger, spesielt på større prosjekter, sier Birger Flaatnes.


Nå registrerer de en økning i antall provisoriske tak over tak-løsninger, og arbeidsmengden og omsetningen øker for Sandefjordsfirmaet. 


Byggebransjen har varierende behov for tilkomst gjennom året, med høyest aktivitet om sommeren. Videre er behovet for tilkomst avhengig av konjunktursvingninger. Birger Flaatnes forteller at de har ambisjon om fortsatt å ligge i en jevn, stigende kurve fremover, og han er ikke redd for at arbeidsmengden dabber av med det første. 


– Olje og gassrelatert virksomhet ligger langt fremme i HMS-arbeidet, og vi har tatt med oss lærdom fra denne delen av bransjen.


Mesa arbeider jevnt og systematisk for å være ledende stillasentreprenør med tanke på kvalitet og HMS innen landbasert byggevirksomhet.



– Vi skal levere så god tilkomst som mulig til avtalt tid – og så sikker tilkomst som mulig. Ansatte i Mesa arbeider hardt for å få en så fornøyd kunde at han kommer tilbake på neste prosjekt, smiler Birger Flaatnes.

Les mer...

2018-06-12 09.30

rohneselmerab6

Blir én av de mest solgte bilene i 2024

Artikkel RøhneSelmer Asker og Bærum troner som Norges ledende Ford-forhandler, og ved RøhneSelmer Asker og Bærum, rulles rykende ferske nyheter fra Ford ut én etter én. Med nye lanseringer og gamle klassikere,...
theship5

Revolusjonerer shippingbransjen: Fremsynt app automatiserer dataene mellom skip og land

Artikkel Med fokus på effektivisering og sanntidsdata i shippingbransjen, har det norske techselskapet The Ship AS, utviklet en app som automatiserer dataene mellom skip og land.

Kontaktinformasjon

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

Arkiv