Bedre hukommelse med fisk

Flere studier viser at fiskefett og omega-3 har betydning for konsentrasjons- og læringsevne.

Ifølge Bramat.no er fisk viktig for hjernens vekst og utvikling og kan gi bedre konsentrasjon, prestasjon og humør. Studiene som er gjort har vist varierte resultater. En undersøkelse har påvist positive effekter av omega-3 fettsyrer i forhold til kognitive prestasjoner. En annen viste at daglig tilførsel av flere ulike vitaminer førte til bedre verbale ferdigheter og hukommelse.


- Når jeg spør folk om de spiser fisk, og de svarer nei, glemmer de ofte det de får i seg utenom middagsmåltidene. De glemmer kanskje at de har spist makrell i tomat i lunsjen. Da har de fått i seg mer enn nok omega-3 , sier Livar Frøyland til Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES), der han også er forskningsdirektør.


Noen mener også at omega-3 fettsyrer kan påvirke den mentale helsen. Uavhengige studier har funnet ut at deprimerte personer har mindre av de fettsyrene i blodet enn personer som ikke er deprimert. En tilførsel av omega-3 har også i noen tilfeller vist en lindrende effekt på depressive symptomer.

Les mer...

2017-10-30 13.15

aoplia7

Slik kan kunstig intelligens forbedre fremtidens applikasjonsutvikling

Artikkel Aplia AS, har levert helhetlige IT-tjenester for kunder i ulike bransjer og sektorer siden 2008, og var tidlig ute med å levere brukervennlige apper og nyskapende webapplikasjoner. Nå ønsker den digitale...
isnitt7

Detaljrik og nyskapende boligfotografering tar boligen din til nye høyder

Artikkel iSnitt AS i Oslo, tilbyr boligfotograferingstjenester av høy kvalitet. I løpet av årene har selskapet ikke bare revolusjonert bransjen, men har også blitt en foretrukken leverandør av boligfotografering...
article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

Arkiv