182024d182024182024iyg182024pa182024åaf

Delikatesser langs E16

Ved Sperillen i Ringerike kommune, en halvtimes biltur fra Hønefoss langs E16, finner du den lille butikken med det store hjertet.

Daglig leder Kari Tyse, driver delikatessebutikken Villfisken sammen med mannen sin. Med fokus på gamle håndverkstradisjoner, tar de godt vare på nærområdet ved å selge ferskvannsfisk fra innsjøene i området og fremme småprodusentene i nærmiljøet.


182024åaf


– Vi så det lå store ressurser rett utenfor døra, så vi tenkte at vi skulle utnytte de ressursene i ferskvann. Vi bruker fisk fra Sperillen, Tyrifjorden, Randsfjorden og Krøderen, og en del oppdrettsfisk for å tilfredsstille etterspørslene etter laks og ørret. Men hjertet brenner mest for innlandsfisken, villfisken.

I tillegg til villfisken, banker hjertet til Tyse for nærmiljøet. I dag er folk opptatt av lokale ting, og blant Tyses fiskedelikatesser i butikken finner du blant annet kjeks, ost, syltetøy, lefser, flatbrød og kjøtt – fra lokale produsenter.

– Det meste lager vi i butikken, og det som er mulig å få tak i lokalt, det bruker vi lokalt. Da kjøper vi inn fra andre småprodusenter og lokale leverandører, forteller hun.


182024d


Villfisken har dessuten et eget røykeri, der de kald- og varmrøyker fisk. Hovedproduktet er røkt fisk, og de selger mye av abbor - men den fremste spesialiteten er gjeddekaker og sikrogn. Det de selger mest av, er derimot urterøkt ørret.

– Urterøkt ørret er noe alle liker, selv de som ikke liker fisk, ler Tyse.

Mange av kundene som kommer innom Villfisken er faste kunder, ofte folk som er på vei til hytta og skal kose seg med noen delikatesser på hytta over helgen. Trafikken begynner gjerne allerede torsdag, men hoveddagen er fredag.

Og selv om Villfisken har alle grunner til å bli større i fremtiden, ser Tyse helst at de holder seg små.

– Jeg blir jo så godt kjent med kundene, og det er veldig hyggelig! Det er så ålreit å ha denne nisjen her. Jeg har heller lyst til å være liten, for jeg vil ikke miste den gode kontakten jeg har med kundene. Selv om det kanskje ikke er så politisk korrekt, så vil jeg ikke være stor, sier hun med et smil.


182024pa

Les mer...

2018-04-23 13.45

Glasspapersolutions1

Norskutviklet GRC-system imponerer: Skybasert plattform integrerer risikostyring og compliance

Artikkel Den norske teknologileverandøren Glasspaper Solutions AS, har utviklet en skybasert løsning for ambisjonsrike selskaper som forenkler det daglige arbeidet. Plattformen Kamude, gir en samlet oversikt over...
aoplia7

Slik kan kunstig intelligens forbedre fremtidens applikasjonsutvikling

Artikkel Aplia AS, har levert helhetlige IT-tjenester for kunder i ulike bransjer og sektorer siden 2008, og var tidlig ute med å levere brukervennlige apper og nyskapende webapplikasjoner. Nå ønsker den digitale...
    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    Arkiv